1Instagram
0Bekijk winkelwagen

Op werkdagen voor 10:30 uur besteld, direct verzonden

Vanaf € 75,- gratis verzenden

Verzendkosten € 4,95 binnen Nederland

Veilig betalen met iDeal via Mollie

sinds 1956

Vanwege de voorjaarsvakantie is Bodoni gesloten van vrijdag 16 t/m vrijdag 23 februari. Bestellingen geplaatst vanaf woensdag 14 februari worden maandag 26 februari direct verwerkt en eventueel verzonden.

Wazer waterjet

Een waterstraalsnijder, ook wel waterjet of waterstraal genoemd, vormt een industrieel gereedschap dat in staat is een uitgebreide reeks materialen te snijden door gebruik te maken van een waterstraal onder extreem hoge druk, of door een combinatie van water en een schurende substantie. De term "schuurstraal" duidt specifiek op het gebruik van een mengsel van water en een schuurmiddel om harde materialen zoals metaal, steen of glas te snijden. Aan de andere kant verwijzen de termen "zuivere waterstraal" en "alleen watersnijden" naar waterstraalsnijden zonder het gebruik van toegevoegde schuurmiddelen, vaak toegepast op zachtere materialen zoals hout of rubber.

Binnen de fabricage van machineonderdelen wordt waterstraalsnijden veelvuldig ingezet. Het geniet de voorkeur boven andere methoden wanneer de te snijden materialen gevoelig zijn voor de hoge temperaturen die bij alternatieve methoden ontstaan. Voorbeelden van dergelijke materialen zijn kunststof en aluminium. Waterstraalsnijden wordt toegepast in diverse sectoren, waaronder mijnbouw en ruimtevaart, voor het snijden, vormgeven en ruimen van materialen.

wazer-waterjetwazer-waterjetwazer-waterjetwazer-waterjet

De webshop maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren. Door op "Accepteren" te drukken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op onze website.

sinds 1956