belettering

Over Ons

Giambattista Bodoni Letters is vernoemd naar Giambattista Bodoni (1740-1813). Hij heeft in 1798 een reeks letterfonts uitgebracht onder de naam Bodoni.
Jacobus Valstar heeft met zijn pleegvader in 1956 het bedrijf opgegericht in Amsterdam met als specialiteit productie van diverse handgemaakte decoraties, fabricage van plakletters met de stans en houten letters in de figuurzagerij.
In 1981 werd het digitaal plotten in Nederland geïntroduceerd en hadden wij de 3e plotter van NL draaiend, geleverd door Spandex. De zogenaamde "Sprint 1". Dit was een plotter voor het snijden van teksten. Deze was voorzien van buislampen die de verschillende lettertekens konden weergeven. Al vrij snel daarna kwamen er ook systemen op de markt met een monitor, de "Sprint 2 en Sprint 3", en mogelijkheden voor het digitaliseren van figuren. De eerste logo's en andere beeldmerken konden zo worden geplot uit folie, weliswaar uit een beperkte hoogte. De snijcomputers kwamen op de markt weer geleverd door Spandex. Met het toen alom bekende programma van Gerber de "Composer" deze is toen vele malen geupgrade en nu heet deze de "Omega". In 1995 kochten wij naast de andere plotters ook een vlakbedplotter van Zünd. In combinatie met de programma's van Gerber is bijna niets meer onmogelijk. In jan 2001 verhuisde Bodoni Letters naar Bussum i.v.m. ruimtegebrek en de bereikbaarheid. Nu hebben wij een compleet machinepark voor het graveren van naamplaten, stickers maken op de edge en contour uitplotten, full color printen met eco inkten, grootformaat plotten van beurs-, boot- en autobeletteringen.

Voor meer informatie over onze diensten kunt u Bodoni v.o.f. mailen, bellen of komt u langs in Bussum en wij zullen u graag verder helpen.

beletteren naarden - beletteren bussum - beletteren hilversum - belettering naarden - belettering bussum - belettering hilversum - sign - signmaker - sign bussum - sign hilversum - winkel beletteren - winkel belettering - boot belettering - y-nummer - y nummer - whiteboard folie - etalage - raam belettering - raam beletteren - raamfolie - glasfolie - raamstickers - Giambattista Bodoni - reclame posters - signmaker - belettering - reclame - Hilversum - Loosdrecht - Gooi - Loenen - Amersfoort - Utrecht - Bussum - Hilversum - Naarden - Amsterdam - Utrecht - spandoek - graverenbelettering

beletteren

Werkplaats